Active button  Startsida
Active button  Nyheter
Active button  Stiftelsens bakgrund
  Verksamhet och syfte
  Kontaktuppgifter
  Stadgar
  Bilar
  Motorcyklar
  Övriga föremål
  Stipendium
  Länkar
  Information in English
 
Nyheter

 Bengt Stånge får Bertil Lindblads Stiftelses stipendium 2023

 

 

Bertil Lindblads Stiftelse utdelar årligen ett stipendium  till personer eller organisationer som gjort en ”förnämlig insats inom det teknikhistoriska området”.


2023:års stipendium tilldelas Bengt Stånge som varit behjälplig vid många restaureringar av äldre fordon med att ta fram tekniska lösningar och genomföra dessa med avancerad maskinbearbetning. Förutom att hjälpa andra med bilar som exempelvis Benz, Cadillac V8, Daimler TB6-21 , Mercedes- Benz 540K  och många fler har Bengt utfört egna förstklassiga renoveringar. Från första bilen, Horch 10/35PS 1923 till Bentley 3-litre och MG J2. Intressant i sammanhanget är att Bengt hade god kontakt med Bertil Lindblad som var lite grann av mentor för Bengt när han tog sig an renoveringen av Horch 10/35 PS 1923. Även idag är Bengt aktiv med renovering av stötdämpare till Renault 1919 och chassie- renovering av Brasier.

 

Motivering: "Bengt Stånge" för mångåriga tekniska insatser och avancerad problemlösning vid restaurering av historiska fordon i Sverige.

(2024-01-10)


Jakriborg Prix får Bertil Lindblads Stiftelses stipendium 2022

 

 

Bertil Lindblads Stiftelse utdelar årligen ett stipendium  till personer eller organisationer som gjort en ”förnämlig insats inom det teknikhistoriska området”.


2022:års stipendium tilldelas organisationen som genomfört Jakriborg Prix under 15 år. Evenemanget har varit inriktat mot bilar från 20-30-40-talet och gett deltagare och publik en bra möjlighet att uppleva dessa fordon i en enkel tävlingsform i tidstypisk miljö. Utdelning av stipendiet skedde i samband med Gärdesloppet där Glenn Billqvist tog emot priset som representant för den grupp av personer som under alla år genomfört arrangemanget på ett sätt som varit mycket uppskattat.

 

Motivering: "Jakriborg Prix" för att under 15 år gett publik möjlighet att se och höra klassiska bilar i aktion som tävlat under enkla former i social gemenskap präglad av tidsandan”.

(2022-11-21)

 

                                     © 2024 Stiftelsen Bertil Lindblads Bil- och Teknikhistoriska Samlingar webmaster@bertillindbladsstiftelse.se